Radmili Karlaš napadnut pas






   
Totu Vuku nepoznati napadači metalnom šipokom izvalili donje zube i smrskali tkivo usne duplje
Banjaluka, 18. 8. (d. n.)
Osmogodišnjeg četvoronožnog ljubimca novinarke i spisateljice iz Banjaluke Radmile Karlaš, mješanca Tota Vuka, neko je napao u blizini njene kuće i pri tom mu slomio vilicu na tri mjesta.
Karlaševa je šetala psa nešto prije ponoći i prilikom ulaska u dvorište njene kuće, pas je istrčao na ulicu. Po njenim riječima, vratio se nakon dvadesetak minuta.
- Živim u mirnom kraju grada punom zelenila. I mene i Totu Vuka svi znaju. Kada se vratio, nisam primjetila ništa neobično, izuzev što sam čula zvuk lomljenja kostiju. Trebalo mi je vremena da shvatim da to nije neka usputna kost, već njegova sopstvena vilična - kaže Karlaševa za Start BiH.
Toto Vuk je sutradan operisan, a prema povredi, veterinari su zaključili da ga je neko udario, najvjerovatnije metalnom šipkom. Donji zubi, uključujući i očnjake, bili su izvaljeni, a tkivo usne duplje smrvljeno. Ugrađeni su mu fiksatori, a operacija je trajala dva sata.
Radmila Karlaš, koja je i jedan od osnivača prve organizacije za zaštitu životinja u RS "Oaza", kaže da se njen pas na sreću oporavlja, te da je, po mišljenju veterinara, Toto Vuk jedinstven slučaj jer je uspio da preživi ovako drastičan napad.

Comments