Žene su, žene su… žene



Žene su, žene su… žene       


Tačno u podne



Svaka je, na svoj način, pokazala da se nešto može drugačije i – bolje. One ispunjavaju svoje snove, ne zadovoljavaju se prosjekom i svjesne su da je, ako nešto ne urade, malo vjerovatno da će to za njih uraditi – muškarac
Za savršenu majku imamo preneurednu kuhinju, za savršenu ženu premale grudi, za savršenu vjernicu previše grijeha – kaže hrvatska TV voditeljica i pjevačica Ida Prester u Gracijinoj temi “Šta svaka žena treba da uradi makar jednom u životu”. Naše sugovornice Tanja Fajon, Nura Bazdulj-Hubijar, Hanka Paldum, Vlatka Pokos, Maja Čengić, Ida Prester, Radmila Karlaš i Gaša Miladinović su, nazovimo ih tako, reprezentativni uzorak ženske populacije regiona. Svaka je, na svoj način, pokazala da se nešto može drugačije i – bolje. One ispunjavaju svoje snove, ne zadovoljavaju se prosjekom i svjesne su da je, ako nešto ne urade, malo vjerovatno da će to za njih uraditi – muškarac.
Današnje žene uspjehom, inteligencijom, ambicijama i htijenjima često mogu uplašiti tu “plahovitu vrstu” – muškarce, ali evo jedan mali savjet: one, uz svu moć koju im je donijela revolucija i evolucija, i dalje imaju još jednu želju: “Uz sve poštivanje spram uspješnih, jakih, poslovnih žena, dozvolimo sebi da budemo voljene, mažene i pažene od pravog muškarca”, veli TV voditeljica Maja Čengić. Ne morate se složiti: ovo je samo jedan ugao gledanja na svijet muško-ženskih odnosa. A ne bi ni valjalo da svi jednako vidimo stvari – kako bi to dosadan svijet bio. Ovako imate bezbroj mogućnosti.
Pokušajte i sami napraviti mali test: postavite sebi pitanje s početka teksta: Šta biste to jednom u životu trebali napraviti? Odgovorite samo sebi: možda budete iznenađeni, ali i motivirani da to i učinite. Ovaj tekst je samo malo podsjećanje na činjenicu da bi svijet bio vrlo usamljeno mjesto da nema žena. I bilo bi dobro da ga pročita i nekoliko primjeraka muškog roda, čisto informacije radi.


Comments